konstrunda , en balansakt. Vadstena konstrunda 2019

Konstrunda är en balansakt.

Yoga - Craw. by Ganga

Yoga - Craw. by Ganga

Tre intensiva dagar.Ivrig planering, entusiasm under tiden och utmattad efteråt. Det är lite av en balansgång. Det gäller ju att hålla, hela vägen, vi är ju egentligen inte så vana att vara bland mycket folk -så att plötsligt möta över 600 personer är en stor sak. Grejen är, att alla är så trevliga och intresserade. tiden flyger, men det tar på krafterna. Lika glad som en är under tiden det pågår, lika glad är en, att det är över. Nu pustar vi ut. Njuter av att gå genom trädgården eller göra vardagliga saker som att diska :D

Här är vi!

Här är vi!

Här fanns vi, jag, Ganga och Rurik min man. vi har ställt ut på ovanvåningen på Vadstenas stadsmuseum. Det var nog en och annan somglömde gå upp till oss -men vi hade fullt upp ändå. en bild av dottern Ella, målad av mig och en bonad med Guds Fötter, målad av Rurik får visa vägen upp.

En Ros. by Ganga

En Ros. by Ganga

Konstrundan är viktig. Både för möjligheten att sälja och att bli synlig. bilden ovan, blev väldigt uppskattad. Många stod och suckade av välbehag, men än finns den kvar. Den är i storlek 100 x 70 cm. Ganska stor alltså. Är du intresserad, så hör av dig till mig.
bilden är en omarbetning, från ett samarbete jag hade för några år sedan med poeten Martin Andersson.

vi förbereder inför Konst Runt Omberg

Inramning

Inramning

Det är många detaljer, små och stora som jag pysslar med inför konstrundan. Bilder fram och ramar på! Jag gillar färg. Färg är liv!

Försöker göra en sak i taget och här får du lite bilder med inspiration. Kom och se mig, Rurik Bladh och Rita Roslin på SAGA kulturhus, nu under KristiHimmelsfärds helgen. Men Här i denna blogg, breder jag ut mig, helt oförskämt och visar mest mina egna förberedelser.

IMG_8797.jpg
IMG_9237.jpg

Ett Healingrum för Vaginan och den feminina Kraften. Rosa drömmar. Blodet Kraft-Mod och utsatthet och Guardian Vaginas är i kommande.

IMG_9262.jpg
GUARDIAN VAGINAS in progress by Ganga.jpg

De närmsta dagarna kommer vi alla att sammanföra vår konst till en skön upplevelse. Välkommen

IMG_9251.jpg
IMG_9131.jpg
IMG_9227.jpg

Kalendarium

Ganga in the studio

Ganga in the studio

Lite datum. Konstrunde-datum:

KONST RUNT OMBERG
TID: 30 maj till 2 juni dagligen 11 -17
Plats: SAGA KULTURHUS
Jag ställer ut tillsammans med man (Rurik Bladh) och dotter (Rita Roslin)

"ljusa lokaler på ovanvåningen (fint fint!!)
Det är handikapp anpassat, hiss finns."

Ganga och Rurik kommer även i år att ställa ut på SAGA Kulturhus.  Det är det enda som är likt från förra året, för i år kommer vi att vara i ljusa lokaler på ovanvåningen(fint fint!!) Vi kommer även att bjuda på möjligheten att ta en fika. Det är handikapps anpassat, hiss finns.
PLUS att även att RITA ROSLIN kommer att ställa ut med oss! Det vill vi väldigt gärna lyfta fram STORT! Just nu är stora jakten på skyltdockor avklarad, för Rita ( Gangas dotter Rita Haavimb) studerar som bäst på Beckmans. Det blir Kläder, tyger med egna mönster, fräscha modeteckningar i upplaga och spännande foto. bland annat, ska tilläggas, vi får ju helt enkelt hålla er, kära läsa uppdaterade fram över.

Vi LOVAR, att det kommer vara VÄRT ett besök. MISSA inte DETTA!

SAGA KULTURHUS, ÖDESHÖG. Här ställer jag och Ruik Bladh och Rita Roslin ut under konstrundan, Kristi himmelsfärd.

SAGA KULTURHUS, ÖDESHÖG. Här ställer jag och Ruik Bladh och Rita Roslin ut under konstrundan, Kristi himmelsfärd.

 
13 - 15 SEPTEMBER 2019, VADSTENA KONSTRUNDA.

13 - 15 SEPTEMBER 2019, VADSTENA KONSTRUNDA.

Sensommar 13 - 15 September: VÄLKOMNA
Både Ganga och Rurik ställer ut i Vadstena, på Stadsmuseet, vid torget, tillsammans med Kerstin Grönvall och Eva Vestin.
Vi ses!

KULTURPRIS TILL MIG!

Kulturpris till Ganga Roslin Bladh, 2018, Löfs minnesfond

Kulturpris till Ganga Roslin Bladh, 2018, Löfs minnesfond

Stolt och glad så jag nästan spricker!! Jag har fått kulturpris; för konstnärlig och förtjänstfull verksamhet, som där står.
Högtidlig utdelning i Riddarsalen Ödeshög.

Kulturpristagare 2018

Kulturpristagare 2018

En bokskrivande knyppelexpert, en rockartist, Operasångerska, Naturfilmare och två Bildartister -jag är en av dom!! Tjugofemtusen kronor, som antagligen blir nedgrävda i lera (!) Vi är på gång med att planera ett hus för vår keramikugn, så pengarna är verkligen en gåva.

musikeleverna fråb Kulturskolan spelar, Ödeshög

musikeleverna fråb Kulturskolan spelar, Ödeshög

Musikeleverna från Kulturskolan spelar sitt bästa och vi, Pristagare får hålla tal. Jag blev presenterad som konstnär, bildlärare och keramiker. Lite överdift. Bildläraryrket tillhör det förflutna och keramiker vill jag nog inte kalla mig. Jag är konstnär och gillar även lera.
Konstnärslivet är ensamt och ofta står en där, och gör sitt bästa, för att tro på det man gör. Så oändligt stort och tacksamt, att få uppskattning, bli sedd -o få pengar!
Jag tackar, och tar nya friska tag i penslar och dukar!

Vadstena Konstrunda 2018

Premiär. Både för mig och för mannen, Rurik. Vi medverkar under Vadstena Konstrunda. en mysig helg då all konst är inom promenadavstånd. Vi är 4 personer som intar stadsmuseet och gör en make-over. Jag och Rurik delar på ovanvåningen. Rummet med 1500-tals historik försvinner bort i våra färger.

Ganga och Rurik, på Vadstena Stadsmuseum

Ganga och Rurik, på Vadstena Stadsmuseum

Vädret var med oss liksom orken. Att solen skiner gör mycket för allas trevnad. alla var verkligen så pigga, och ute på torget satt massor med folk och åt ute. Ett förnöjsamt sorl, hördes ända in till oss. Allt var bara roligt, med en superintresserad avslappnad publik.

mina småttingar, gnällspik och andra förunderligheter.

mina småttingar, gnällspik och andra förunderligheter.

Det kändes verkligen som det var en ny publik, och många kom långt ifrån. Men viktigast. Intresset. Tack alla ni som kom. Tack att ni betraktade med både intresse och respekt.

“Forest Spirit” och andra mindre bilder, Vadstena Stadsmuseum, konstrundan

“Forest Spirit” och andra mindre bilder, Vadstena Stadsmuseum, konstrundan

Kan jag beskriva den makalösa känslan, när en upptäcker att någon betraktar, en bild, som jag gjort och bara är absorberad! Gåshud. Att kunna beröra någon, med en bild. Vilken nåd.

Även om konstrundan nu är slut, så finns det möjlighet att se samlings utställningen. Den finns på Rödtornet, fram till den 6 oktober. och eftersom den här lilla bloggen är mitt lilla presentations-fönster, så vill jag ju visa MIN bild. “JordeMor”. Och den har en RÖD PRICK. såld.

Lera och TEAMWORK

Lera, Omberg

Jag hivar upp lera på stenbänken. Rå, äkta, skön lera. Från vår egen trakt, här vid Omberg. Jordig doft. Poesi och lycka.

Ganga och leran

Nu inviger vi vår studio. Närmast märklig känsla att efter alla år verkligen åter ha en studio för keramik. Ännu är den långt i från färdigt och det här är mjukstart. Men alla redskap, allt material, formar, allt, det som jag packade ner för femton år sedan, sträcker ut sig här i studion. Nu kör vi!

Vi laddar för Konstrundan, Konst Runt Omberg, som startar 10 maj ( alltid Kristi Himmelsfärds helgen)  Jag, Ganga, Rurik och Kerstin Grönvall vill skapa en liten nätt skulptur, till ett nätt pris, som en symbol för 2018års Konstrunda. Omma, gudinnan från Omberg står modell och den UV-MASK som hon sägs bära blir vår inspiration. Vi modellerar några prototyper och gör formar att arbeta vidare med.

Det är mycket småpill i starten, men snart är vi igång. Ingen är den andre lik och vi räknar med en begränsad upplaga av 100st. Nästa steg är bränning och glasering... Alla dessa sötnosar kommer att finnas på SAGA Kulturhus, där vi tre kommer att ställa ut tillsammans i år.

IMG_3321.jpg

Allt började med en kopp te och ett samtal om den Uggla som Kerstin har haft, Grump. Sen blev det Omma och Uvar....... 

Vårsalong och Påskris

Det här är vad som händer just nu. Utställning med för mig nya kollegor i Stockholm. Vårsalong på Södermalms Konsthall i fem dagar. Kanske kommer även det andra projektet som pågår just nu, att vara med: Ututrus Pose, Allra bästa Påsk Pyntet! Finns att köpa här i min webbshop också. Men som du ser på tavlan, som är på väg till Stockholm, så finns där ett kropps och formspråk som överensstämmer.

Webbshoppen är öppet dygnet runt och Vårsalongen öppnar den 22 mars. VÄLKOMMEN

Uturus Pose

.... och hÄÄÄÄr föds UTURUS POSE. LIVMODERN och LIVETS TRÄD. I en kreativ Yoga pose: Uturus Pose!
Kreativa nedslag kan hända när som helst -det gäller att snappa upp dom! Solen skiner och Vättern talar, döttrarna skapar med sitt kroppkänsla. Tacksam.
Nu är Uturus Pose en del av min bildvärld som jag gärna använder mig av. Styrka, balans. livgivande och bärare av visdom.
Gillar den sköna leken med Yogans kroppkänsla och fokus och hyllningen till Livmodern, vårt Inre Livets Träd.

 

Uturus Pose, daughters in Action

Uturus Pose, daughters in Action

Uturus, detail from painting "Hope"

Uturus, detail from painting "Hope"

detail, "Green Fossil, Uturus Pose"

detail, "Green Fossil, Uturus Pose"

POWER POSE

POWER POSE

GRENNA MUSEUM, OPENING DAY

Some pics from exhibition Grenna Museum,  Ylva Walker and me, Ganga.

Ganga Roslin Bladh and Ylva Walker on opening day. Grenna Museum august 2017

Ganga Roslin Bladh and Ylva Walker on opening day. Grenna Museum august 2017