KULTURPRIS TILL MIG!

 Kulturpris till Ganga Roslin Bladh, 2018, Löfs minnesfond

Kulturpris till Ganga Roslin Bladh, 2018, Löfs minnesfond

Stolt och glad så jag nästan spricker!! Jag har fått kulturpris; för konstnärlig och förtjänstfull verksamhet, som där står.
Högtidlig utdelning i Riddarsalen Ödeshög.

 Kulturpristagare 2018

Kulturpristagare 2018

En bokskrivande knyppelexpert, en rockartist, Operasångerska, Naturfilmare och två Bildartister -jag är en av dom!! Tjugofemtusen kronor, som antagligen blir nedgrävda i lera (!) Vi är på gång med att planera ett hus för vår keramikugn, så pengarna är verkligen en gåva.

 musikeleverna fråb Kulturskolan spelar, Ödeshög

musikeleverna fråb Kulturskolan spelar, Ödeshög

Musikeleverna från Kulturskolan spelar sitt bästa och vi, Pristagare får hålla tal. Jag blev presenterad som konstnär, bildlärare och keramiker. Lite överdift. Bildläraryrket tillhör det förflutna och keramiker vill jag nog inte kalla mig. Jag är konstnär och gillar även lera.
Konstnärslivet är ensamt och ofta står en där, och gör sitt bästa, för att tro på det man gör. Så oändligt stort och tacksamt, att få uppskattning, bli sedd -o få pengar!
Jag tackar, och tar nya friska tag i penslar och dukar!

Vadstena Konstrunda 2018

Premiär. Både för mig och för mannen, Rurik. Vi medverkar under Vadstena Konstrunda. en mysig helg då all konst är inom promenadavstånd. Vi är 4 personer som intar stadsmuseet och gör en make-over. Jag och Rurik delar på ovanvåningen. Rummet med 1500-tals historik försvinner bort i våra färger.

 Ganga och Rurik, på Vadstena Stadsmuseum

Ganga och Rurik, på Vadstena Stadsmuseum

Vädret var med oss liksom orken. Att solen skiner gör mycket för allas trevnad. alla var verkligen så pigga, och ute på torget satt massor med folk och åt ute. Ett förnöjsamt sorl, hördes ända in till oss. Allt var bara roligt, med en superintresserad avslappnad publik.

 mina småttingar, gnällspik och andra förunderligheter.

mina småttingar, gnällspik och andra förunderligheter.

Det kändes verkligen som det var en ny publik, och många kom långt ifrån. Men viktigast. Intresset. Tack alla ni som kom. Tack att ni betraktade med både intresse och respekt.

 “Forest Spirit” och andra mindre bilder, Vadstena Stadsmuseum, konstrundan

“Forest Spirit” och andra mindre bilder, Vadstena Stadsmuseum, konstrundan

Kan jag beskriva den makalösa känslan, när en upptäcker att någon betraktar, en bild, som jag gjort och bara är absorberad! Gåshud. Att kunna beröra någon, med en bild. Vilken nåd.

Även om konstrundan nu är slut, så finns det möjlighet att se samlings utställningen. Den finns på Rödtornet, fram till den 6 oktober. och eftersom den här lilla bloggen är mitt lilla presentations-fönster, så vill jag ju visa MIN bild. “JordeMor”. Och den har en RÖD PRICK. såld.

Lera och TEAMWORK

Lera, Omberg

Jag hivar upp lera på stenbänken. Rå, äkta, skön lera. Från vår egen trakt, här vid Omberg. Jordig doft. Poesi och lycka.

Ganga och leran

Nu inviger vi vår studio. Närmast märklig känsla att efter alla år verkligen åter ha en studio för keramik. Ännu är den långt i från färdigt och det här är mjukstart. Men alla redskap, allt material, formar, allt, det som jag packade ner för femton år sedan, sträcker ut sig här i studion. Nu kör vi!

Vi laddar för Konstrundan, Konst Runt Omberg, som startar 10 maj ( alltid Kristi Himmelsfärds helgen)  Jag, Ganga, Rurik och Kerstin Grönvall vill skapa en liten nätt skulptur, till ett nätt pris, som en symbol för 2018års Konstrunda. Omma, gudinnan från Omberg står modell och den UV-MASK som hon sägs bära blir vår inspiration. Vi modellerar några prototyper och gör formar att arbeta vidare med.

Det är mycket småpill i starten, men snart är vi igång. Ingen är den andre lik och vi räknar med en begränsad upplaga av 100st. Nästa steg är bränning och glasering... Alla dessa sötnosar kommer att finnas på SAGA Kulturhus, där vi tre kommer att ställa ut tillsammans i år.

IMG_3321.jpg

Allt började med en kopp te och ett samtal om den Uggla som Kerstin har haft, Grump. Sen blev det Omma och Uvar....... 

Vårsalong och Påskris

Det här är vad som händer just nu. Utställning med för mig nya kollegor i Stockholm. Vårsalong på Södermalms Konsthall i fem dagar. Kanske kommer även det andra projektet som pågår just nu, att vara med: Ututrus Pose, Allra bästa Påsk Pyntet! Finns att köpa här i min webbshop också. Men som du ser på tavlan, som är på väg till Stockholm, så finns där ett kropps och formspråk som överensstämmer.

Webbshoppen är öppet dygnet runt och Vårsalongen öppnar den 22 mars. VÄLKOMMEN

Uturus Pose

.... och hÄÄÄÄr föds UTURUS POSE. LIVMODERN och LIVETS TRÄD. I en kreativ Yoga pose: Uturus Pose!
Kreativa nedslag kan hända när som helst -det gäller att snappa upp dom! Solen skiner och Vättern talar, döttrarna skapar med sitt kroppkänsla. Tacksam.
Nu är Uturus Pose en del av min bildvärld som jag gärna använder mig av. Styrka, balans. livgivande och bärare av visdom.
Gillar den sköna leken med Yogans kroppkänsla och fokus och hyllningen till Livmodern, vårt Inre Livets Träd.

 

 Uturus Pose, daughters in Action

Uturus Pose, daughters in Action

 Uturus, detail from painting "Hope"

Uturus, detail from painting "Hope"

 detail, "Green Fossil, Uturus Pose"

detail, "Green Fossil, Uturus Pose"

 POWER POSE

POWER POSE

GRENNA MUSEUM, OPENING DAY

Some pics from exhibition Grenna Museum,  Ylva Walker and me, Ganga.

  Ganga Roslin Bladh and Ylva Walker on opening day. Grenna Museum august 2017

Ganga Roslin Bladh and Ylva Walker on opening day. Grenna Museum august 2017